Az oldal hamarosan betöltődik. Kérlek várj...

 

🚯 Mi az a Scam és mikor esedékes?

2021.09.15.by A Te Üzleted

Scam, ami mindig jelen lesz

Partnereim és olvasóim gyakran azon tűnődnek, mennyi ideig tart egy adott projekt. Sajnos nem csak én nem rendelkezem ilyen információkkal, de még a céget létrehozó tulajdonosok (továbbá: admin) többsége sem mindig tudja, mennyi ideig lesz képes dolgozni.

A projekt időtartamát rengeteg tényező befolyásolja, így senki sem tudja biztosan megmondani, hogy mikor jön a fizetés képtelenség. Ebben a cikkben azt javaslom, hogy ne csak megtud, hogy mi az átverés, hanem fontold meg annak okait is.

Rögtön a definícióval kezdem. SCAM – angol szó csalástól, átveréstől. Azokat a befektetési üzleteket, amelyek valamilyen oknál fogva leállítják a kifizetéseket, ezáltal a befektetőkkel szembeni kötelezettségeiket elmulasztják scam-nek nevezzük. A Scam jelző elsősorban a magas kockázatú befektetési környezetben használandó (rendkívül jövedelmező befektetési programok esetén), viszont akár bank esetében is elmondható, amikor valamilyen oknál fogva felhagynak az osztalék fizetéssel. Ugyanakkor egyáltalán nem mindegy mennyire jogos az ilyen történés.
Ezen befektetések világában viszont a scam szó minden egyes cégnél eljön egyszer, mivel magas hozamot kínálnak, de ezzel mind az üzemeltetőknek és mind a befektetőknek is tisztában kell lennie. Ez az iparág nem tud másként működni, minden cég esetében megtörténik valamikor, ami lehet 1 nap és több év is.
Célunk, hogy meg tudjuk forgatni a pénzünk és nyereséggel kiszállni!

Egy projekt több esetben is “Scam” státuszt kaphat

 • A befektetett tőke kifizetésére vonatkozó szabályok megsértéséért
  Például, ha a projekt szabályai szerint a kérelmet 24 órán belül fel kell dolgozni, de több mint egy nap telt el.
 • A nyereséget nem minden befektető kapja meg
  Az egyes projektekben megfigyelhetők a szelektív kifizetések, amikor a közönséges befektetők már nem kapnak nyereséget, de a nagy befektetők, tovább ajánlóknak nincs problémája a kiutalással. Az adminok ezt azért teszik, hogy a “nagy halak” továbbra is vonzzák a befektetőket.
 • Csak kis összegeket fizetnek ki
  Az adminisztrátornak minden kifizetési kérelmet fel kell dolgoznia, de ha csak azokat az összegeket fizetik ki, amelyek kisebb összegek, akkor az ilyen projekt átverésnek minősül.
 • További szabályok megadása
  Annak érdekében, hogy ne utaljanak ki pénzt a befektetők, az admin különféle feltételekkel kezd előállni amelyek eddig nem léteztek a projektben. Például egy személy azonosság igazolást kell csinálni, meg kell hívni x embert a linkeddel, stb. Viszont azért ezek szélsőséges esetek, szerencsére ilyen változások még nem történtek esetemben futó projekt kapcsán. Ha ez már az elején le van fixálva, akkor nincs probléma.
 • Restart, avagy az üzlet újra indítása
  Az egyes adminisztrátorok “alaphelyzetbe állítják a számlálót”, és újrakezdik a projektet. Ugyanakkor a kifizetési kérelmek és befektetett összegek törlődnek a régi felhasználó fiókjából, tehát mindenki új lappal indul, mintha új befektető lenne. Ekkor sokan elvesztik a bizalmat, akik veszteséggel zárnak és az újraindítás ritkán működik.

Mohó admin

Senkinek sem titok, hogy a befektetések 99.9%-a nem azért indul, hogy a befektetők pénzt keressenek bennük. Az admin létrehozza a projektet és először is az érdekeire gondol. Nem mindenki próbál a lehető leghosszabb ideig dolgozni, mielőbb bezárja a projektet. Sőt, rengeteg olyan admin van, aki nem törekszik arra, hogy valamilyen munkát mutasson és nyereséget fizessen.

Ha az admin előírásai szerint “elegendő összeg érkezik a házhoz”, akkor habozás nélkül bezárja az oldalt még akkor is, ha ez közvetlenül a kezdés napján történik. Sok ilyen oldal van és annak érdekében, hogy ezen üzleteket felismerd, javaslom, hogy olvasd el a következő cikket: Hogyan kell projektet választani, hogy sikeres légy (Hamarosan!)

Problémák a fizetési rendszerekkel

A jó hírű fizetési rendszerek és a bankok munkájuk során betartják a törvény előírásait, ezért minden lehetséges módon ellenzik a pénzmosást. Egy projekt, amely naponta több száz, talán ezer tranzakciót küld és fogad naponta, mindenekelőtt valamilyen csalás gyanúja alá esik.

Ezért minden, a bankokkal és nagy fizetési rendszerekkel együttműködő cégnek fennáll annak a kockázata, hogy a számlákat blokkolják. Ha nagy összeg volt a letiltott fiókokon, akkor egy ilyen projekt bezárása a blokkolás után szinte azonnal megtörténik.

Hacker támadás

A jól menő cégek vonzó célpontok a hackerek számára, mivel gyakran nagy összegeket hordoznak. Ezért elég, ha az adminisztrátor hibázik és hackerek megtalálják a “lyukat”, ahol a teljes összeget eltüntetik. Ha az admin “hülye” volt, akkor egy pénztárcában tartotta az összes pénzt és ezzel lőttek mindennek.

Technikai problémák

Egy ilyen projekt előkészítése és kezelése tudást és tapasztalatot igényel az adminisztrátortól, de ha egy kezdő belekezd az üzletbe, kockáztatja, hogy olyan projektet hoz létre, amely technikai szempontból nem lesz életképes.

Még a tapasztalt adminisztrátorok számára is leállhat a projekt működése egy banális DDoS támadás miatt, ami elég gyakran előfordul.

Tőke kiáramlása

Talán ez a bezárás legtermészetesebb oka. Ez akkor is megtörténik, ha az adminisztrátor a lehető leghosszabb ideig akar dolgozni és nagyobb nyereséget akar hozni a befektetőknek. Az ok pedig teljesen nyilvánvaló, a cégek 99%-a Ponzi sémára épül… Minden újabb befizetéssel nőnek a projekt esélyei, ha új források érkeznek, akkor az admin sikeresen fizet nyereséget. Egy idő után a cégnek nincs honnan lehívnia a szükséges összegeket és a betétek áramlása fokozatosan gyengülni kezd.

Ebben az esetben az adminisztrátornak két választása van: az utolsó fillérig dolgozik vagy bezárja az alapot, hogy valamiféle hasznot nyújtson magának. Nyilvánvaló, hogy az admin pénzt és energiát fordított a projekt előkészítésére, működtetésére és nem tud nem hagyni valamit magának.

Amikor az oldal scam-é válik, az adminisztrátor megnevezheti a fenti okok bármelyikét, és a befektetők valószínűleg soha sem fogják tudni, hogy mi is volt a valós igazság. Valójában a kifizetések megszüntetésének valódi oka nem játszik nagy szerepet, mert mi a csalás a befektetők számára? A legtöbb résztvevő számára ezek veszteségek és senki sem fogja visszaadni a pénzt senkinek.

Egy közelgő átverés jelei

Annak érdekében, hogy ne veszíts pénzt és ne számold a veszteségeket, a befektetőnek meg kell tanulnia észrevenni az első jeleket. Egyes projektek nem lesznek azonnal scam-ek, hanem fokozatosan közelítik meg ezt az állapotot és bizonyos jelek szerint a vég megjósolható.

Természetesen nincs garancia arra, hogy az alábbiakban leírt jelek mindig scam-hez vezetnek, de jobb, ha a biztonságra törekszünk és elveszítjük a profit egy részét, mintha elveszítjük a teljes tőkét.

  • A projekt sikerének fő mutatója a fizetőképessége. Ha változások történnek a kifizetésekben, akkor ez okot ad az elgondolkodásra. Például egy jól működő cégnek nincs értelme megváltoztatni a kifizetési szabályokat, növelni a minimális kifizetési összeget vagy késedelmesen fizetni.
  • Különösen egyértelmű jel, ha a projekt eddig instant, tehát teljesen automatikusan fizetett, kézi jóváhagyás nélkül és megváltoztatják a kifizetéseket manuálisra. Valószínűleg ebben az esetben az admin megpróbálja valahogy szabályozni a pénzek kiáramlását annak érdekében, hogy a pénzt a lehető legtovább tartsa a pénztárcájában.
  • A hihetetlenül nyereséges részvény rendkívül furcsán néz ki egy olyan erőforráson, amely soha nem örvendeztette meg a befektetőket semmilyen ajándékkal. Nagyon gyakran a bezárás előtt az adminisztrátorok megpróbálnak minél több pénzt összegyűjteni. Ezért őrült bónuszokat és számos más kiváltságot ígérhetnek, amelyeket persze úgysem fognak teljesíteni.
  • A váratlan ellenőrzés a befektetésekben egy közelgő kilépésre is utalhat. Így az admin sok befektető esetében próbál levágni a kifizetésekből, akik nem akarják benyújtani a dokumentumaikat, igazolni magukat. Ha ez projekt közben jön be új feltételnek, akkor nem ajánlom az azonosítás elvégzését, hanem bukjuk be a pénzt, mert nagy valószínűséggel egyébként is ez következik be.
  • Átverésre gyanakodhatunk, ha a projekt megvásárolt minden nagyobb blogot, monitort. Ha az első napokban mindenhol feltűnnek a hirdetések, akkor gyanús, hogy az adminisztrátor nem tervez semmilyen hátteret a cégnél, hanem a készpénz gyors beszedésére és eltüntetésére törekszik.
  • A befektetők visszajelzései gyakran bizonyítják az adminisztrátor hozzáállását a cég hírnevének fokozásához. Ha az elején a menedzsment törődik azzal, hogy a projekt milyen benyomást kelt és gyorsan válaszolnak az ügyfelek kérdéseire, akkor a bezárás eljövetele előtt a visszajelzések és a technikai támogatás minősége romlásnak indulhat, ami egy jel. Az adminisztrátorok már nem érdekeltek a befektetők vonzásában, a befektetők kérdéseit is megválaszolatlanul hagyhatják, ezáltal minden világossá válik..
  • A nyereségesség vagy a partneri javadalmazás százalékos arányának csökkenése azt is jelezheti, hogy a projekt pénztárcája kiürült. Nagyon gyakran ilyen helyzetekben az admin aktívan harcolni kezd a több fiókos regisztrációk ellen és blokkolja őket, pedig korábban a hozzáállása meglehetősen lojális volt.
  • Gyakori technikai problémák között felmerül, hogy a nem jól járó rendszergazdák ritkábban fizetnek az ajánlóknak.
  • A projektre vonatkozó negatív visszajelzések megjelenése a tematikus fórumokon. Az emberek a kikérés késedelmeiről írnak, az adminisztráció és az ügyfélszolgálat rossz munkájáról. Az, hogy átverés-e, az adminisztrátoroktól függ – attól, hogy továbbra is dolgoznak-e és kijavítják-e a hiányosságokat, vagy feladják és bezárják a projektet.
  • Az egyedi látogatók számának csökkenése az oldalon. Amikor a látogatottság csökken, ez közvetlenül azt jelzi, hogy az oldal kevesebb figyelmet kap. A látogatottság megismeréséhez több oldal is rendelkezésünkre áll. A látogatottsági statisztikák átnézése nem nehéz feladat

Minden cég idővel be fog zárni, tehát a “Scam” szó üldözni fog és nem tudsz megszabadulni tőle, meg kell szoknod. De ne feledd, hogy az átverés, nem egyenlő a veszteséggel!
Mindig vannak olyan projektek, amelyek sikeresek és hiába zárnak be, már a tőke többszörösét vettük ki. Az ilyen cégeket kell megtalálni, mely esetben a Scam szó kimondása után is felhőtlenül örülni tudunk.
Ebben próbálok neked segíteni honlapomon és discord szerveremen!

Minden átverés során tapasztalatokat szerezhetsz, észreveheted az elkövetett hibákat. Vagy vesztesként hagyod el ezt az iparágat, vagy a tapasztalatokat felhasználva sikerre viszed azt, amiért belekezdtél ebbe a típusú befektetésbe!
A befektetők 99.9%-a veszteségekkel indul, én is, nem is kevéssel, mert nem volt aki segítsen, így magam jártam ki az utat. Most nem vagy egyedül!

Összefoglaló

A befektető számára hasznos tudni, hogy mik az átverés jelei, ugyanakkor józanul kell megvizsgálni az aktuális helyzetet és ne kongasd a vészharangokat akkor, ha nem muszáj.

Valójában sok cég technikai munkát végezhet a honlapon, problémák merülhetnek fel a kifizetésekben vagy a marketingben, ugyanakkor sok hónapig vagy akár évekig is működhetnek és nyereséget termelhetnek.

Másrészt ezen cégek az átverés jelei nélkül bezárhatnak – még a legígéretesebb és legmenőbb cégek is hirtelen leállhatnak.

Most, hogy elolvastad ezt a cikkemet, fel kell ismerned, hogy a befektetésekben nincs más forgatókönyv és minden projekt lezárul valamikor. Senki nem tudja megjósolni ezt a pillanatot, de megvédheted magad a veszteségektől a tőke jó diverzifikálásával.

Ne felejtse el elosztani a tőkét különböző cégek között és ne hanyagold el a Befektetési szabályokat! (Hamarosan!)

💬 FRISS HÍREK - AKTUALITÁSOK - BESZÉLGETÉSEK A CÉGRŐL

👫 DISCORD KÖZÖSSÉGI SZERVEREMEN

ℹ️ Ha még nincs discord alkalmazásod itt töltheted le: https://discord.com/download
🔐 Ha már van discord fiókod csatlakozz szerveremhez az alábbi bannerre kattintva

💵 Üzleti ajánlatok⚙️ Világszerte
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
👫 Ahol Minden Megtalálható!💬 Discord Közösségem
Discord - Közösségi Csoportom

© 2022 A Te Üzleted @ Minden jog fenntartva | Nem vagyok sem befektetési, sem üzleti tanácsadó! | A feltüntetett cégek a saját álláspontomat tükrözik.