Az oldal hamarosan betöltődik. Kérlek várj...

 
  • 🧨 Mi a Hyip, avagy a Magas hozamú befektetés
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2023/09/Mi_a_hyip_avagy_a_magas_hozamu_befektetes-640x360.png

Bevezető

Már a 2000-es évek óta hallhatjuk a “HYIP” szót. Angolból fordítva “Hype” – izgalom, hype. De ez a cikk egy másik “hype-ről” szól, amely a befektetésekben használatos. Teljesen más jelentése van, és másképpen írják angolul – HYIP.

A HYIP (angolul HYIP – High Yield Investment Program, tehát Magas hozamú befektetési program).
Olyan befektetési projektek, amelyek hozamot fizetnek a befektetőnek sokszor az új befektetők által befektetett alapok rovására.

De sokan most azt mondják: „várj, várj, a HYIP -ek csaló projektek.”

A helyzet az, hogy a legtöbb ember számára a “HYIP” a csalás és a “pénzügyi piramis” szinonimája. De ez nem a hype definíciója, hanem az internetes befektetések jelenlegi helyzetének következménye. Ennek oka az, hogy az interneten a magas hozamú befektetési projektek 99%-a pénzügyi piramis. De ezzel párhuzamosan vannak olyan HYIP projektek melyek nem piramisra épülnek, valós cégek állnak mögöttük, valós kereskedést folytatnak, valamilyen szolgáltatást kínálnak, esetleg cashback visszafizetést kínálnak vagy játékokon alapulnak. Ezeket a cégeket nagyon nehéz megtalálni a naponta megjelenő 10-20 új üzlet között, mivel ilyen cégek arányaiban 0.1%-ban fordulnak elő.

Visszatérve még néhány szó erejéig… a HYIP-ek nem egyenlőek egy átveréssel, csak rendkívül jövedelmező befektetési projektek. Ami lehet piramis vagy nem. Természetesen – ahogy írtam is – az esetek 99% -ában piramisok.

És mivel a 99% nagyon nagy szám, javaslom, hogy emlékezz és alkalmazd az alábbi két fontos szabályt magadra nézve:

  1. Minden internetes befektetési projekt piramis. Nem számít, hogy hívják őket, HYIP-ek vagy sem.
  2. Ha találsz egy menő projektet valós tevékenységekkel, dokumentumokkal, irodákkal, akkor ez egyáltalán nem biztos, hogy piramis, de mindig tartsd szem előtt az első pontot 😉

Úgy gondolom, hogy ha bármely HYIP -et piramisként kezeled, akkor semmi meglepetés nem érhet. Még ha később ki is derül, hogy valódi tevékenységet folytat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy “hideg fejjel” közelíts a projektekhez és nem fog az történni, hogy valamelyik cég “elveszi az eszed” és 100%-ban csak arra a projektre koncentrálsz. Sajnos ez elég gyakran előfordul a kezdők körében, emiatt sokan ahogy elkezdik a passzív jövedelmet, ugyanolyan gyorsan be is fejezik… Természetesen az „összes HYIP piramis” kifejezés túlzó. De ez az elv lehetővé teszi, hogy pénzt keress ezen a területen, hidd el!

HYIP szerkezete, avagy hogyan épül fel egy cég honlapja

A legenda, vagyis történet…(erről bővebben egy következő cikkben)

Az első dolog amit minden cég esetében meg kell vizsgálni a történetét, magyarul, mivel foglalkoznak, mi a háttér. Ezen a rostán már sok cég megbukik, ha tapaszt befektető látogatja meg a honlapjukat… viszont tudják, hogy nagyon sok kezdő, újonc aki a honlapra téved, ezért a komolyabb cégek olyan történetet, hátteret mutatnak be, mellyel nagyon sok hiszékeny “újoncot” meggyőznek, így tudatlanul beleugranak és befektetnek az üzletbe. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor mi a végkifejlet.
Általában minden projekt kapcsán elérhető, hogy mit csinál az adott cég, honnan származik a pénz (mely 99%ban kitaláció), hogy a projekthez minél nagyobb megbízhatóságot tulajdonítson. Gondolom Te is egyetértesz azzal, hogy például “a tőzsdén való kereskedés által megtermelt hozam x %-át osztjuk vissza a befektetők számára” sokkal jobban hangzik, mintha azt írnák, hogy ez egy “piramis”. A történeteket nem szabad komolyan venni, de érdemes tanulmányozni őket, mert ahogy írtam 0.01% a valós cégek aránya.

Fizetési rendszerek

A HYIP-ek általában névtelen fizetési rendszerekkel működnek együtt, mint például a Perfect Money, Payeer, Bitcoin és különböző kriptovaluták. Az ilyen rendszerek pénztárcáit nem tudják blokkolni, ellentétben a hivatalos Fiat- és bankkártyákkal. Az anonim rendszerek feltöltése és kiutalása elektronikus pénzváltókon keresztül történik.

Ajánló program

A HYIP-ekben minden résztvevőnek saját ajánlói linkje van, mellyel reklámozhatja a projektet, ezáltal plusz bevételhez juthat. Bárki, aki ezen a linken keresztül regisztrál, bekerül a csapatába, és ő lesz a szponzora. Továbbá jutalmat kap a hozzá csatlakozott tagok projektbe történő befektetéseiből.

A jutalom két típusra oszlik

Jutalék a befizetésből: ez a leggyakoribb ajánlói jutalék forma. A partner befektet és a meghívó bónuszt kap, általában a befizetés összegének 3–10%-a közötti összeget.
Jutalék a nyereségből: ez kicsit másképp működik. A partner hozama után íródik jóvá a meghívónak a jutalék, mely általában a meghívott napi hozamának x %-át jelenti.

Az ajánlói program általában több szintű, tehát profitálhatunk azokból a befektetőkből is, akiket az hozzánk közvetlenül csatlakozott tag hív meg. Ezen jutalék szintek akár 5-10 szintű mélységet is elérhetnek.

Tovább ajánlás révén természetesen a befektetés jövedelmezősége is megnőhet, például egy napi 0,5% helyett akár napi 3% vagy akár 10% is összejöhet.
Remélem világos, hogy a különböző projektekben a jövedelmezőség nagymértékben változhat.

Annak érdekében, hogy megtudjuk különböztetni a befektetési projekteket, nézzük meg milyen befektetési formák fordulhatnak elő.

Befektetések típusai

Nagy kamatú befektetések

Havi 50-80% vagy még magasabb hozammal (a napi/heti irreális hozamokról nem is beszélünk). Ez a típus a legkockázatosabb és ritkán élhet egy hónapig. Ezeknek a projekteknek az a sajátossága, hogy nagyon “be tudják húzni” a rutintalan befektetőket a megadott százalékokkal.
Például azt írják, hogy “130% egy nap alatt”, amely nem 130%-os nyereséget jelent, hanem “mindössze” 30% profitot + a tőke visszajár. Tudjuk, hogy 1 nap alatt nem lehet 30%-ot kitermelni…

Leggyakrabban a napi hozam 3-5% körül lesz, ezt a típusú befektetést magas hozamú – gyors – befektetésnek nevezik, mivel ezen projektek 99%-a nem éli meg az 1 hónapot.

Ezen cégeket szeretem, de csak abban az esetben, ha a tőke bármikor kikérhető és a futamidő is 2-3 hetes időintervallumban van meghatározva. Viszont további kritérium számomra, hogy valaminek kell lenni a háttérben (például tapasztalt/sikeres admin, létező token, stb. Csak tapasztalt befektetőknek ajánlott ilyen projekt kiválasztása és csak a projekt indulását követő első 3 napon szabad csatlakozni.

Közép kamatú befektetések

A havi hozamok 20–40% között változnak. Ezek szerényebb százalékokat kínálnak (kérdés mihez képest szerény a hozam..), de az ilyen projektek általában hosszabb ideig is működnek, mint a magas hozamú cégek.
Nem szükséges az ilyen projektekbe az első napokon belépni – egy hónaptól, fél évig (és néha tovább) is mehetnek -, van néhány nap, hogy tanulmányozzuk az ilyen cégeket és ezáltal eldönthetjük, hogy részt kívánunk-e benne venni, vagy sem. Természetesen itt is előny lehet értelemszerűen a mielőbbi csatlakozás.

Ezen cégek már általában rendelkeznek telefonos támogatással, online/offline irodákkal, regisztrációs dokumentumokkal akár különböző országokban, white paper-el stb. Gyakran szerveznek webináriumokat, bemutatókat.
A kezdők meg vannak győződve arról, hogy mindez megbízhatóságot ad, nagyon könnyen befektetnek bármilyen hasonló projektbe. De nem szabad elfelejteni, hogy bár komolynak tűnik, de ez is egy hyip és ezzel nem csak keresni, hanem veszíteni is lehet.
Ezt a típusú befektetési formát kedvelem, de nagyon meg kell válogatni, mely cégbe fektetünk be, minden felsorolt rendelkezésre álló anyagot gondosan át kell tanulmányozni. Utána kell járni a cégnek, több oldalon átnézni, elemző, review oldalakon ellenőrizni, stb. Ezt én mind megteszem.

Alacsony kamatú HYIP

Olyan projektek, amelyek havi hozama 8 – 15%. Ezek a projektek fél- 1 évig is működhetnek és komoly befektetőket céloznak meg, mivel az általuk kínált hozam áll a legközelebb a valósághoz. Ezen cégek között nő meg az esély valós alapokon működő cégek megtalálására.

Itt nagy valószínűséggel előfordulnak olyan projektek, ahol valamilyen valós munka jelenik meg a háttérben, nemcsak webináriumokat tartanak, hanem szemináriumokat is, hogy a történet még szembe tűnőbb legyen.

 Itt is meg kell találni azt a néhány céget a “sokból”.

MLM játékok

Ezek a különféle óránkénti hozam, duplázók, mátrixok, stb. Általában a jövedelmezőség nagyon magas, irreális és elérheti a napi 20, 30% -ot vagy még többet is. De előfordul, hogy a hozam az átlagos kamatok szintjén van.
Leggyakrabban az MLM játékok esetében semmi történet vagy leírás nincs a honlapon. Általában nagyon magas ajánlói jutalékot ajánlanak – így a legpasszívabb befektetők is megpróbálnak meghívni mindenkit.
Számomra ez a forma teljesen kizárt!

Mátrixok – kötelező meghívásos projektek

A mátrixok nem alkalmasak azok számára, akik nem vesznek részt továbbajánlásban. Ezen cégek nem kínálnak napi fix százalékot – minden tőled és a csapat tevékenységétől függ. Minél aktívabban dolgoztok, annál nagyobb a bevétel. Ha a csapat nem hív be új tagokat, akkor a jövedelem is leáll.
Számomra ez a forma teljesen kizárt!

Óránkénti hozam, duplázók

Gyors, nevetséges, nagyon rövid életű projektek. Kevesebb, mint egy napig működnek, ennek ellenére profitot adhatnak a résztvevőknek. Sokáig nem érdemes benne maradni, mert pár óra alatt vége lehet mindennek…
Számomra ez a forma teljesen kizárt!

Kölcsönös finanszírozás

Olyan projektek, ahol a pénz nem az admin vagy a honlap üzemeltető pénztárcájában van, de a résztvevők, akik elérték az előírt szintet és szeretnék az összeg egy részét kivenni, akkor megtehetik.

Okos szerződések

Átlátható projektek, amelyek önállóan működnek és nem függenek senkitől. Dolgoznak és automatikusan fizetnek, amíg van mit fizetni 🙂

Pénzügyi játékok

Olyan projektek, amelyek kombinálják a játékot a pénzkeresési lehetőséggel. Például törpéket bérelhetsz, ők a bányában dolgoznak és kitermelik az ércet. Ezután a virtuális ércet valódi pénzre cserélheted. A törpék eltérhetnek érckitermelési képességükben, az erősebbek például drágábbak. A bányák és az ásványok is eltérők lehetnek. A különböző játékoknak különböző hősei, helye és pénzneme van.

Összefoglalva

Ne higgy a kamu előadásoknak a majd x hónap vagy év múlva induló projekteknek előre befizetéssel, amelyekből napjainkban is van több és magyar projekt is. A Node és egyéb coinba való befektetések 99.9%-a a majdani elindulás pillanatában, kb kinullázza az egyenleged, hiába növelted több hónapig vagy évig a coin darabszámod. Olyan projektbe kell befektetni, amely azonnal termel, olyan valaki indította, akinek van esetleg referenciája, több sikeres projektje volt már, vagy a projekt úgy van felépítve, hogy vonzó legyen a többség számára. A leges legfontosabb, hogy mennyire kapják fel és mikor. A többi teljesen mellékes! 
Ha követsz, akkor találsz ilyen lehetőségeket!

Remélem, válaszoltam a „Mi a HYIP” és a „Milyen típusú HYIP -ek vannak” kérdésekre. Mielőtt azonban elkezdenél részt venni a befektetésekben, javaslom, hogy olvasd el a Befektetési szabályokról szóló cikket és a tanácsaimat.

🪩 Közösségi Csatornáim, melyekhez Fontos csatlakoznod!

☄️ Kövesd Youtube csatornám és csatlakozz Discord szerveremhez, ahol megtalálható minden friss hír és néhány olyan projekt is, amely a honlapon nem.
Légy tagja a közel 1000 tagot számláló Discord szerveremnek!

💵 Üzleti ajánlatok⚙️ Világszerte
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png

👫 Discord - Ahol Minden Megtalálható!

Discord Szerver

📹 Youtube - Minden Videó

Youtube Csatornám

📲 Telegram - Néhány infó

Telegram Csatornám

© 2023 A Te Üzleted @ Minden jog fenntartva | Nem vagyok sem befektetési, sem üzleti tanácsadó! | A feltüntetett cégek a saját álláspontomat tükrözik.

« Translate »