Az oldal hamarosan betöltődik. Kérlek várj...

 
  • 💰 Mi a kockázatok diverzifikálása? Történettel!
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2023/09/Mi_a_kockazatok_diverzifikalasa_tortenettel-640x360.png

Diverzifikáció – Hogyan oszd be a tőkéd

A befektetés szinte mindig bizonyos kockázatokkal jár a tőke számára, de néhány szabályt betartva jelentősen csökkenthetők ezek a kockázatok.

Sokan, akik még csak most kezdenek megismerkedni a passzív jövedelemmel, azonnal elveszítik a pénzüket, mert nincs megfelelő tapasztalatuk. Nem ismerik a befektetési szabályokat, vagy ismerik, de nem tulajdonítanak nagy jelentőséget neki.

Ebben a cikkben szeretném elmondani, hogy mi a kockázat – diverzifikáció –  és hogyan kell helyesen csinálni. Ez a cikk segítséget nyújt az újonnan érkezőknek, hogy sok pénzt spóroljanak.

Egy angol közmondás azt mondja: Ne tegye az összes tojást egy kosárba”, és a briteknek, mint pénzügyileg sikeres embereknek, teljesen igazuk van. Ez a kifejezés teljes mértékben tükrözi a befektetés egyik fő elvét, az úgynevezett diverzifikációt. Az értetlen szónak, amelyet nem mindenki hallott még, nagyon egyszerű jelentése van.

Diverzifikáció – a pénzügyi kockázatok csökkentése a tőke több befektetési projekt között történő elosztásával. Ennek a kifejezésnek a lényege egy egyszerű példával magyarázható, ami a befektetési környezetben meglehetősen gyakori. Ha egy befektetőnek 1000 dollárja van és egy neki tetsző projektbe fekteti be, akkor átverés esetén üres zsebbel és nagyon mérgesen távozik, mert mindent elvesztett. Ha egy befektető tudja, hogyan kell globálisan gondolkodni, akkor minimum 8 – 10 projektbe, közel egyenlő részleteket fektet be (8 – 12%), és a befektetései közül ha bármely bedől, akkor annak a veszteségét a további projektek bevételei fedezik.

Amint látható, nincs semmi nehézség a tőke diverzifikálásában és ha logikusan gondolkodunk, akkor ez a módszer valóban minimálisra csökkenti a lehetséges kockázatokat. De csak akkor minimalizálhatod a kockázatokat a tőke elosztása révén, ha valóban jó minőségű projekteket választasz, ha olyan vezetőt követsz, akinek a projektjei jó százalékban sikeresek és ha nem vagy vezető, akkor ne olyan projekteket válassz, ahol többféle ajánlói rendszer van, hanem törekedj az egy és kétszintű vagy a hozam utáni ajánlói programok kiválasztásában, mert ez befektetőknek sokkal kedvezőbb. Ezért is törekszem én is nagyrészt ilyen projekteket kiválasztani, mert fontos, hogy csak sima befektetőknek, akik nem építenek csapatot, jó legyen!
Fontos, hogy ne kövess 3,4 vagy több vezetőt, mert a projektek száma így nagyon megnőhet, nem fogod tudni tartani és figyelemmel követni, hogy mely vezető éppen mit ajánl. Ha minden vezetőhöz beszállsz, akkor lehet pont ezért fogsz tőkét bukni.

Az is fontos, hogy a portfóliódban szerepeljen többféle kockázatú projekt is, ajánlott mindig 1 vagy 2 magasabb kockázatú projektet is felvenni, vagy ha éppen ezeket kedveled, akkor 1 vagy 2 alacsonyabb kockázatú projekt is szükséges. Köztudott, hogy a nagyobb kockázatú projektek rizikósabbak, míg az alacsony jövedelmű projektek a biztonságosabbak. Ezt a tényt kell használni a diverzifikációs projektek kiválasztásakor. Ugyanakkor a tőke nagy részét 70-75%-ban megbízhatóbb projektekbe kell fektetni, például alacsony hozamú (napi 0.3 – 0.9%) és közepes hozamú (napi 0.9 – 1.5%) projektekbe, 10%-át érdemes 1-1 magasabb hozamú (napi 2-5%) projektbe bepróbálni, míg a fennmaradó 15-20% összeget érdemes a walletben „tartalékolni”, ha hirtelen szükség lenne rá (pl: új cég).

A diverzifikáció elvének megfelelően ne felejts el más fontos befektetési szabályokat, melyekről itt olvashatsz!

Miért veszíti el a sok újonc gyorsan a pénzét és a hitét?

A történet kitalált, de a valóságot tükrözi.

Lássuk, hogyan cselekszik ezeknek az embereknek a többsége egy példán keresztül:
Tegyük fel, hogy van olyan személy, akinek rendelkezésre áll bizonyos összeg és úgy dönt, hogy jó lenne valahova befektetni, hogy extra bevételt szerezzen.

Talál egy számára megfelelő céget és befekteti az összes pénzét, 1.000$-t, mert megnyerte a weboldal felépítése, a történet is szimpatikus volt számára és látja, hogy napi 5% a profit.
Eltelik 1, 2 nap, látja, hogy szépen növekszik az egyenlege, 1 hét múlva kikér 20$-t rögtön megérkezik a számlájára, ezért úgy dönt befektet további 3.000$-t amit autóra rakott félre, mert ilyen könnyen még soha sem keresett pénzt és látja, hogy az üzlet valóban nyereséges, naponta jönnek a magasabb hozamok. Az interneten mindenki dicséri ezt a projektet, promózzák ezerrel, nincs késés a fizetésekben. Egy kezdő befektető számára ez olaj a tűzre és még jobban szeretné megnövelni jövedelmét, mert ebből még lakást is vehet és az összes félrerakott pénzét 10.000$-t belerak a projektbe.

A személy örül, hogy végre meggazdagodhat, dicsekedni kezd barátainak, őszintén ajánlva ezt a projektet. Egyszerűen nem figyel az egyéb kereseti lehetőségekre, a cég ragaszkodójává válik, folyamatosan forgat vissza, minden hozam visszaforgatásra kerül..

Hogyan végződnek az ilyen történetek? Gondolom mindenki tudja… Az a tény, hogy egy nap az ember felfedezi, hogy a mese véget ért. Hiába kéri ki a pénzét az nem érkezik meg, hiába ír az ügyfélszolgálatnak, nem válaszolnak, tehetetlenül áll, mert nem tud mit tenni, garancia semmire nincs. A szép történet egy csapásra rémálommá válik, elveszti mindenét, emellett a barátok bizalmát is akiket beszervezett. Nem azért mert beszervezte, hanem mert ő sem volt még tisztában ezen világgal és valószínűleg így a barátai sem és ők is azt látták, mint az emberünk.

Miért írtam le ezt a történetet? Mert sok hasonló történet van. Saját magam tudok más fórumról hasonló eseteket. Kérdezz meg más embereket, akik már régóta fektetnek be hasonló cégekbe. Látni fogod, hogy sok ember került ilyen helyzetbe. Ha nem követed az alap ajánlásaimat, akkor Te is hasonló sorsra juthatsz, elvesztheted a pénzed és rögtön rémálommá válik a mese. Ha betartod a szabályokat, akkor – ahogy eddig is láthatod – a cégeim többsége sikeres, így biztosan megtalálod a számításaid.

A kockázatok diverzifikációja segít számodra

A kockázatok diverzifikációja segít megvédeni az ilyen helyzetektől. Ez magában foglalja a pénzeszközök elosztását különböző projektekbe, ahogy feljebb is írtam. Ha például van 1.000$-od, akkor keress több projektet és fektess be egy kicsit mindegyikbe. Célszerű minden nap, de legalább néhány naponta visszavonni a nyereséget.

Még akkor is, ha bármelyik üzlet lezárul, mielőtt lenne időd pénzt keresni, a veszteségek csak kis részét teszik ki a tőkének. Ezt a mínuszt pedig korrigálja a többi projektből származó bevétel.

Nem az számít, hogy mekkora összeggel indulsz, hanem az számít, hogy osztod be a pénzed! Nagyon sokan 200-300$-os tőkével kezdtek neki, amely révén 20-30$-okat fektettek be a cégekbe, de idővel növelték a tőkét és igen, lehet fokozatosan haladni, akár 1-2 hónap múlva újabb tőkét bevonni, ezáltal növelni az alapokat.

Kis tőkével ki tudod tapasztalni a fortélyokat, belelátsz az üzletekbe, szóval ne aggódj emiatt, aki mer csak az nyer és fő a biztonság, amennyire ez kivitelezhető!

Tartsd szem előtt, CSAK OLYAN ÖSSZEGET KOCKÁZTASS, MELYNEK AZ ESETLEGES ELVESZTÉSE NEM OKOZ PROBLÉMÁT!

Ne feledd, hogy a befektetés mindig kockázatos. A minőségi diverzifikáció végrehajtásával azonban jelentősen csökkentő a befektetés részleges vagy teljes elvesztésének valószínűségét. Emellett mindig legyen pénzed a wallet-edben is.

Sokan saját maguktól nem gondolkoznak ilyeneken, leírva nem igazán találják ezt meg sehol, remélem számodra ez egy nagyon fontos cikk lesz és ha nem hagyod figyelmen kívül a mondandót és betartod ezeket a szabályokat, akkor sikeres leszel.
Lesznek akik figyelmen kívül hagyják ezeket a szempontokat, így előfordulhat, hogy a hibáikért saját pénzükből kell megfizetni.

Mindig diverzifikálj és ne feledd: Sok kicsi sokra megy!

🪩 Közösségi Csatornáim, melyekhez Fontos csatlakoznod!

☄️ Kövesd Youtube csatornám és csatlakozz Discord szerveremhez, ahol megtalálható minden friss hír és néhány olyan projekt is, amely a honlapon nem.
Légy tagja a közel 1000 tagot számláló Discord szerveremnek!

💵 Üzleti ajánlatok⚙️ Világszerte
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png

👫 Discord - Ahol Minden Megtalálható!

Discord Szerver

📹 Youtube - Minden Videó

Youtube Csatornám

📲 Telegram - Néhány infó

Telegram Csatornám

© 2023 A Te Üzleted @ Minden jog fenntartva | Nem vagyok sem befektetési, sem üzleti tanácsadó! | A feltüntetett cégek a saját álláspontomat tükrözik.

« Translate »