Az oldal hamarosan bet√∂ltŇĎdik. K√©rlek v√°rj...

 
 • ūüöĮ Mi az a Scam √©s mikor esed√©kes?
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2023/09/Mi_az_a_scam_es_mikor_esedekes-640x360.png

Scam, ami mindig jelen lesz

Partnereim √©s olvas√≥im gyakran azon tŇĪnŇĎdnek, mennyi ideig tart egy adott projekt. Sajnos nem csak √©n nem rendelkezem ilyen inform√°ci√≥kkal, de m√©g a c√©get l√©trehoz√≥ tulajdonosok (tov√°bb√°: admin) t√∂bbs√©ge sem mindig tudja, mennyi ideig lesz k√©pes dolgozni.

A projekt idŇĎtartam√°t¬†rengeteg t√©nyezŇϬ†befoly√°solja, √≠gy senki sem tudja biztosan megmondani, hogy mikor j√∂n a fizet√©s k√©ptelens√©g. Ebben a cikkben azt javaslom, hogy ne csak megtud, hogy mi az √°tver√©s, hanem fontold meg annak okait is.

R√∂gt√∂n a defin√≠ci√≥val kezdem.¬†SCAM ‚Äď angol sz√≥ csal√°s, √°tver√©s. Azokat a befektet√©si √ľzleteket, amelyek valamilyen okn√°l fogva le√°ll√≠tj√°k a kifizet√©seket, ez√°ltal a befektetŇĎkkel szembeni k√∂telezetts√©geiket elmulasztj√°k scam-nek nevezz√ľk. A Scam jelzŇĎ elsŇĎsorban a magas kock√°zat√ļ befektet√©si k√∂rnyezetben haszn√°land√≥ (rendk√≠v√ľl j√∂vedelmezŇĎ befektet√©si programok eset√©n), viszont ak√°r bank eset√©ben is elmondhat√≥, amikor valamilyen okn√°l fogva felhagynak az osztal√©k fizet√©ssel. Ugyanakkor egy√°ltal√°n nem mindegy mennyire jogos az ilyen t√∂rt√©n√©s.
Ezen befektet√©sek vil√°g√°ban viszont a scam sz√≥ minden egyes c√©gn√©l elj√∂n egyszer, mivel magas hozamot k√≠n√°lnak, de ezzel mind az √ľzemeltetŇĎknek √©s mind a befektetŇĎknek is tiszt√°ban kell lennie. Ez az ipar√°g nem tud m√°sk√©nt mŇĪk√∂dni, minden c√©g eset√©ben megt√∂rt√©nik valamikor, ami lehet 1 nap √©s t√∂bb √©v is.
C√©lunk, hogy meg tudjuk forgatni a p√©nz√ľnk √©s nyeres√©ggel kisz√°llni!

Egy projekt t√∂bb esetben is ‚ÄúScam‚ÄĚ st√°tuszt kaphat

A befektetett tŇĎke kifizet√©s√©re vonatkoz√≥ szab√°lyok megs√©rt√©s√©√©rt

P√©ld√°ul, ha a projekt szab√°lyai szerint a k√©relmet 24 √≥r√°n bel√ľl fel kell dolgozni, de t√∂bb, mint egy nap telt el.

A nyeres√©get nem minden befektetŇĎ kapja meg

Az egyes projektekben megfigyelhetŇĎk a szelekt√≠v kifizet√©sek, amikor a k√∂z√∂ns√©ges befektetŇĎk m√°r nem kapnak nyeres√©get, de a nagy befektetŇĎk, tov√°bb aj√°nl√≥knak¬†nincs probl√©m√°ja a kiutal√°ssal. Az adminok ezt az√©rt teszik, hogy a ‚Äúnagy halak‚ÄĚ tov√°bbra is vonzz√°k a befektetŇĎket.

Csak kis összegeket fizetnek ki

Az adminisztr√°tornak minden kifizet√©si k√©relmet fel kell dolgoznia, de ha csak azokat az √∂sszegeket fizetik ki, amelyek kisebb √∂sszegek, akkor az ilyen projekt √°tver√©snek minŇĎs√ľl.

Tov√°bbi szab√°lyok megad√°sa

Annak √©rdek√©ben, hogy ne utaljanak ki p√©nzt a befektetŇĎk, az admin k√ľl√∂nf√©le felt√©telekkel kezd elŇĎ√°llni, amelyek eddig nem l√©teztek a projektben. P√©ld√°ul egy szem√©lyazonoss√°g igazol√°st kell csin√°lni, meg kell h√≠vni x embert a linkeddel, stb. Viszont az√©rt ezek sz√©lsŇĎs√©ges esetek, szerencs√©re ilyen v√°ltoz√°sok m√©g nem t√∂rt√©ntek esetemben fut√≥ projekt kapcs√°n. Ha ez m√°r az elej√©n le van fix√°lva, akkor nincs probl√©ma.

Restart, avagy az √ľzlet √ļjra ind√≠t√°sa

Az egyes adminisztr√°torok ‚Äúalaphelyzetbe √°ll√≠tj√°k a sz√°ml√°l√≥t‚ÄĚ, √©s √ļjrakezdik a projektet. Ugyanakkor a kifizet√©si k√©relmek √©s befektetett √∂sszegek t√∂rlŇĎdnek a r√©gi felhaszn√°l√≥ fi√≥kj√°b√≥l, teh√°t mindenki √ļj lappal indul, mintha √ļj befektetŇĎ lenne. Ekkor sokan elvesztik a bizalmat, akik vesztes√©ggel z√°rnak √©s az √ļjraind√≠t√°s ritk√°n mŇĪk√∂dik.

Mohó admin

Senkinek sem titok, hogy a befektet√©sek 99.9%-a nem az√©rt indul, hogy a befektetŇĎk p√©nzt keressenek benn√ľk. Az admin l√©trehozza a projektet √©s elŇĎsz√∂r is az √©rdekeire gondol. Nem mindenki pr√≥b√°l a lehetŇĎ leghosszabb ideig dolgozni, mielŇĎbb bez√°rja a projektet. SŇĎt, rengeteg olyan admin van, aki nem t√∂rekszik arra, hogy valamilyen munk√°t mutasson √©s nyeres√©get fizessen.

Ha az admin elŇĎ√≠r√°sai szerint ‚ÄúelegendŇĎ √∂sszeg √©rkezik a h√°zhoz‚ÄĚ, akkor haboz√°s n√©lk√ľl bez√°rja az oldalt m√©g akkor is, ha ez k√∂zvetlen√ľl a kezd√©s napj√°n t√∂rt√©nik. Sok ilyen oldal van √©s annak √©rdek√©ben, hogy ezen √ľzleteket felismerd, javaslom, hogy olvasd el a k√∂vetkezŇĎ cikket:¬†Hogyan kell projektet v√°lasztani, hogy sikeres l√©gy (Hamarosan!)

Problémák a fizetési rendszerekkel

A j√≥ h√≠rŇĪ fizet√©si rendszerek √©s a bankok munk√°juk sor√°n betartj√°k a t√∂rv√©ny elŇĎ√≠r√°sait, ez√©rt minden lehets√©ges m√≥don ellenzik a p√©nzmos√°st. Egy projekt, amely naponta t√∂bb sz√°z, tal√°n ezer tranzakci√≥t k√ľld √©s fogad naponta, mindenekelŇĎtt valamilyen csal√°s gyan√ļja al√° esik.

Ez√©rt minden, a bankokkal √©s nagy fizet√©si rendszerekkel egy√ľttmŇĪk√∂dŇĎ c√©gn√©l fenn√°ll annak a kock√°zata, hogy a sz√°ml√°jukat blokkolj√°k. Ha nagy √∂sszeg volt a letiltott fi√≥kokon, akkor egy ilyen projekt bez√°r√°sa a blokkol√°s ut√°n szinte azonnal megt√∂rt√©nik.

Hacker t√°mad√°s

A j√≥l menŇĎ c√©gek vonz√≥ c√©lpontok a hackerek sz√°m√°ra, mivel gyakran nagy √∂sszegeket hordoznak. Ez√©rt el√©g, ha az adminisztr√°tor hib√°zik √©s a hackerek megtal√°lj√°k a ‚Äúlyukat‚ÄĚ, ahol a teljes √∂sszeget elt√ľntethetik. Ha az admin ‚Äúh√ľlye‚ÄĚ volt, akkor egy p√©nzt√°rc√°ban tartotta az √∂sszes p√©nzt √©s ezzel lŇĎttek mindennek.

Technikai problémák

Egy ilyen projekt elŇĎk√©sz√≠t√©se √©s kezel√©se tud√°st √©s tapasztalatot ig√©nyel az adminisztr√°tort√≥l, de ha egy kezdŇĎ belekezd az √ľzletbe, kock√°ztatja, hogy olyan projektet hoz l√©tre, amely technikai szempontb√≥l nem lesz √©letk√©pes.

M√©g a tapasztalt adminisztr√°torok sz√°m√°ra is le√°llhat a projekt mŇĪk√∂d√©se egy ban√°lis DDoS t√°mad√°s miatt, ami el√©g gyakran elŇĎfordul.

TŇĎke ki√°raml√°sa

Tal√°n ez a bez√°r√°s legterm√©szetesebb oka. Ez akkor is megt√∂rt√©nik, ha az adminisztr√°tor a lehetŇĎ leghosszabb ideig akar dolgozni √©s nagyobb nyeres√©get akar hozni a befektetŇĎknek. Az ok pedig teljesen nyilv√°nval√≥, a c√©gek 99%-a Ponzi s√©m√°ra √©p√ľl‚Ķ Minden √ļjabb befizet√©ssel nŇĎnek a projekt es√©lyei, ha √ļj forr√°sok √©rkeznek, akkor az admin sikeresen fizet nyeres√©get. Egy idŇĎ ut√°n a c√©gnek nincs honnan leh√≠vnia a sz√ľks√©ges √∂sszegeket √©s a bet√©tek √°raml√°sa fokozatosan gyeng√ľlni kezd.

Ebben az esetben az adminisztr√°tornak k√©t v√°laszt√°sa van: az utols√≥ fill√©rig dolgozik vagy bez√°rja a boltot, hogy valamif√©le hasznot ny√ļjtson mag√°nak. Nyilv√°nval√≥, hogy az admin p√©nzt √©s energi√°t ford√≠tott a projekt elŇĎk√©sz√≠t√©s√©re, mŇĪk√∂dtet√©s√©re √©s nem tud nem hagyni valamit mag√°nak.

Amikor az oldal scam-√© v√°lik, az adminisztr√°tor megnevezheti a fenti okok b√°rmelyik√©t, √©s a befektetŇĎk val√≥sz√≠nŇĪleg soha sem fogj√°k tudni, hogy mi is volt a val√≥s igazs√°g. Val√≥j√°ban a kifizet√©sek megsz√ľntet√©s√©nek val√≥di oka nem j√°tszik nagy szerepet, mert a befektetŇĎk ettŇĎl f√ľggetlen√ľl elvesztik a p√©nz√ľket. A legt√∂bb r√©sztvevŇĎ sz√°m√°ra ezek vesztes√©gek √©s senki sem fogja visszaadni a p√©nzt senkinek.

Egy k√∂zelgŇĎ √°tver√©s jelei

Annak √©rdek√©ben, hogy ne vesz√≠ts p√©nzt √©s ne sz√°mold a vesztes√©geket, a befektetŇĎnek meg kell tanulnia √©szrevenni az elsŇĎ jeleket. Egyes projektek nem lesznek azonnal scam-ek, hanem fokozatosan k√∂zel√≠tik meg ezt az √°llapotot √©s bizonyos jelek szerint a v√©g megj√≥solhat√≥.

Term√©szetesen nincs garancia arra, hogy az al√°bbiakban le√≠rt jelek mindig scam-hez vezetnek, de jobb, ha a biztons√°gra t√∂reksz√ľnk √©s elvesz√≠tj√ľk a profit egy r√©sz√©t, mintha elvesz√≠tj√ľk a teljes tŇĎk√©t.

 • A projekt siker√©nek fŇĎ mutat√≥ja a¬†fizetŇĎk√©pess√©ge. Ha v√°ltoz√°sok t√∂rt√©nnek a kifizet√©sekben, akkor ez okot ad az elgondolkod√°sra. P√©ld√°ul egy j√≥l mŇĪk√∂dŇĎ c√©gnek nincs √©rtelme megv√°ltoztatni a kifizet√©si szab√°lyokat, n√∂velni a minim√°lis kifizet√©si √∂sszeget vagy k√©sedelmesen fizetni.
 • K√ľl√∂n√∂sen egy√©rtelmŇĪ jel, ha a projekt eddig instant, teh√°t teljesen automatikusan fizetett, k√©zi j√≥v√°hagy√°s n√©lk√ľl √©s¬†megv√°ltoztatj√°k a kifizet√©seket manu√°lisra. Val√≥sz√≠nŇĪleg ebben az esetben az admin megpr√≥b√°lja valahogy szab√°lyozni a p√©nzek ki√°raml√°s√°t annak √©rdek√©ben, hogy a p√©nzt a lehetŇĎ legtov√°bb tartsa a p√©nzt√°rc√°j√°ban.
 • A¬†hihetetlen√ľl magas aj√°nd√©k vagy b√≥nusz¬†rendk√≠v√ľl furcs√°n n√©z ki egy olyan projektben, amely soha nem √∂rvendeztette meg a befektetŇĎket semmilyen aj√°nd√©kkal. Nagyon gyakran a bez√°r√°s elŇĎtt az adminisztr√°torok megpr√≥b√°lnak min√©l t√∂bb p√©nzt √∂sszegyŇĪjteni. Ez√©rt ŇĎr√ľlt b√≥nuszokat √©s sz√°mos m√°s kiv√°lts√°got √≠g√©rhetnek, amelyeket persze √ļgysem fognak teljes√≠teni.
 • A v√°ratlan ellenŇĎrz√©s¬†a befektet√©sekben egy k√∂zelgŇĎ kil√©p√©sre is utalhat. √ćgy az admin sok befektetŇĎ eset√©ben pr√≥b√°l lev√°gni a kifizet√©sekbŇĎl, akik nem akarj√°k beny√ļjtani a dokumentumaikat, igazolni magukat. Ha ez projekt k√∂zben j√∂n be √ļj felt√©telnek, akkor nem aj√°nlom az azonos√≠t√°s elv√©gz√©s√©t, hanem bukjuk be a p√©nzt, mert nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel egy√©bk√©nt is ez k√∂vetkezik be.
 • √Ātver√©sre gyanakodhatunk, ha a projekt megv√°s√°rolt minden nagyobb blogot, monitort. Ha az elsŇĎ napokban mindenhol feltŇĪnnek a hirdet√©sek, akkor gyan√ļs, hogy az adminisztr√°tor nem tervez semmilyen h√°tteret a c√©gn√©l, hanem a k√©szp√©nz gyors beszed√©s√©re √©s elt√ľntet√©s√©re t√∂rekszik.
 • A befektetŇĎk visszajelz√©sei¬†gyakran bizony√≠tj√°k az adminisztr√°tor hozz√°√°ll√°s√°t a c√©g h√≠rnev√©nek fokoz√°s√°hoz. Ha az elej√©n a menedzsment t√∂rŇĎdik azzal, hogy a projekt milyen benyom√°st kelt √©s gyorsan v√°laszolnak az √ľgyfelek k√©rd√©seire, akkor a bez√°r√°s elj√∂vetele elŇĎtt a visszajelz√©sek √©s a technikai t√°mogat√°s minŇĎs√©ge roml√°snak indulhat, ami egy jel. Az adminisztr√°torok m√°r nem √©rdekeltek a befektetŇĎk vonz√°s√°ban, a befektetŇĎk k√©rd√©seit is megv√°laszolatlanul hagyhatj√°k, ez√°ltal minden vil√°goss√° v√°lik..
 • A nyeres√©gess√©g vagy a partneri javadalmaz√°s sz√°zal√©kos ar√°ny√°nak cs√∂kken√©se, gyakrabban n√∂vel√©se¬†azt is jelezheti, hogy a projekt p√©nzt√°rc√°ja ki√ľr√ľlt. Nagyon gyakran ilyen helyzetekben az admin akt√≠van harcolni kezd a t√∂bb fi√≥kos regisztr√°ci√≥k ellen √©s blokkolja ŇĎket, pedig kor√°bban a hozz√°√°ll√°sa meglehetŇĎsen loj√°lis volt.
 • Gyakori technikai probl√©m√°k¬†k√∂z√∂tt felmer√ľl, hogy a nem j√≥l j√°r√≥ rendszergazd√°k ritk√°bban fizetnek az aj√°nl√≥knak.
 • A projektre vonatkoz√≥¬†negat√≠v visszajelz√©sek¬†megjelen√©se a tematikus f√≥rumokon. Az emberek a kik√©r√©s k√©sedelmeirŇĎl √≠rnak, az adminisztr√°ci√≥ √©s az √ľgyf√©lszolg√°lat rossz munk√°j√°r√≥l. Az, hogy √°tver√©s-e, az adminisztr√°torokt√≥l f√ľgg ‚Äď att√≥l, hogy tov√°bbra is dolgoznak-e √©s kijav√≠tj√°k-e a hi√°nyoss√°gokat, vagy feladj√°k √©s bez√°rj√°k a projektet.
 • Az egyedi l√°togat√≥k sz√°m√°nak cs√∂kken√©se az oldalon. Amikor a l√°togatotts√°g cs√∂kken, ez k√∂zvetlen√ľl azt jelzi, hogy az oldal kevesebb figyelmet kap. A l√°togatotts√°g megismer√©s√©hez t√∂bb oldal is rendelkez√©s√ľnkre √°ll. A l√°togatotts√°gi statisztik√°k √°tn√©z√©se nem neh√©z feladat

Minden c√©g idŇĎvel be fog z√°rni, teh√°t a ‚ÄúScam‚ÄĚ sz√≥ √ľld√∂zni fog √©s nem tudsz megszabadulni tŇĎle, meg kell szoknod. De ne feledd, hogy¬†az √°tver√©s, nem egyenlŇĎ a vesztes√©ggel!
Mindig vannak olyan projektek, amelyek sikeresek √©s hi√°ba z√°rnak be, m√°r a tŇĎke t√∂bbsz√∂r√∂s√©t vett√ľk ki. Az ilyen c√©geket kell megtal√°lni, mely esetben a Scam sz√≥ kimond√°sa ut√°n is felhŇĎtlen√ľl √∂r√ľlni tudunk.
Ebben próbálok neked segíteni honlapomon és discord szerveremen!

Minden √°tver√©s sor√°n tapasztalatokat szerezhetsz, √©szreveheted az elk√∂vetett hib√°kat.¬†Vagy vesztesk√©nt hagyod el ezt az ipar√°gat, vagy a tapasztalatokat felhaszn√°lva sikerre viszed azt, ami√©rt belekezdt√©l ebbe a t√≠pus√ļ befektet√©sbe!
A befektetŇĎk 99.9%-a vesztes√©gekkel indul, √©n is, nem is kev√©ssel, mert nem volt aki seg√≠tsen, √≠gy magam j√°rtam ki az utat. Most nem vagy egyed√ľl!

√Ėsszefoglal√≥

A befektetŇĎ sz√°m√°ra hasznos tudni, hogy mik az √°tver√©s jelei, ugyanakkor j√≥zanul kell megvizsg√°lni az aktu√°lis helyzetet √©s ne kongasd a v√©szharangokat akkor, ha nem musz√°j.

Val√≥j√°ban sok c√©g technikai munk√°t v√©gezhet a honlapon, probl√©m√°k mer√ľlhetnek fel a kifizet√©sekben vagy a marketingben, ugyanakkor sok h√≥napig vagy ak√°r √©vekig is mŇĪk√∂dhetnek √©s nyeres√©get termelhetnek.

M√°sr√©szt ezen c√©gek az √°tver√©s jelei n√©lk√ľl bez√°rhatnak ‚Äď m√©g a leg√≠g√©retesebb √©s legmenŇĎbb c√©gek is hirtelen le√°llhatnak.

Most, hogy elolvastad ezt a cikkemet, fel kell ismerned, hogy a befektet√©sekben nincs m√°s forgat√≥k√∂nyv √©s minden projekt lez√°rul valamikor. Senki nem tudja megj√≥solni ezt a pillanatot, de megv√©dheted magad a vesztes√©gektŇĎl a tŇĎke j√≥ diverzifik√°l√°s√°val.

Ne felejtse el elosztani a tŇĎk√©t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ c√©gek k√∂z√∂tt √©s ne hanyagold el a¬†Befektet√©si szab√°lyokat!

ūü™© K√∂z√∂ss√©gi Csatorn√°im, melyekhez Fontos csatlakoznod!

‚ėĄÔłŹ K√∂vesd Youtube csatorn√°m √©s csatlakozz Discord szerveremhez, ahol megtal√°lhat√≥ minden friss h√≠r √©s n√©h√°ny olyan projekt is, amely a honlapon nem.
Légy tagja a közel 1000 tagot számláló Discord szerveremnek!

ūüíĶ √úzleti aj√°nlatok‚öôÔłŹ Vil√°gszerte
https://www.ateuzleted.hu/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png

ūüĎę Discord - Ahol Minden Megtal√°lhat√≥!

Discord Szerver

ūüďĻ Youtube - Minden Vide√≥

Youtube Csatorn√°m

ūüď≤ Telegram - N√©h√°ny inf√≥

Telegram Csatorn√°m

¬© 2023 A Te √úzleted @ Minden jog fenntartva | Nem vagyok sem befektet√©si, sem √ľzleti tan√°csad√≥! | A felt√ľntetett c√©gek a saj√°t √°ll√°spontomat t√ľkr√∂zik.

¬ę Translate ¬Ľ